Friday, 26 August 2011

3
Kityy komen
Selamat Hari Raya

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Wah2...dh rmi ke yg cuti hr ni?Avy rs yg klu kg halaman jauh2 tu,kompem hr ni dh balik kan?yela...petg ni mesti jem x ingat...semua org klu bleh nk smpi kg mlm ni gak..semalam Avy blik keja pn dh mula jem..huhuhu...apapun,pastikan la yg perjalanan blik kg kita tu selamat..Biarla keluarga kita kt kg tu sambut kita dgn senyuman & kegembiraan, bukn dgn air mata & tangisan..(adoiii...mcm iklan plak)..

Okey,pasal persiapan Avy, rsanya semua dh complete & dh siap kemas2 dh..tinggal nk masukkan 2-3 baju lg dlm beg AF Avy tu..maklumla,ada baju2 yg dh guna kena basuh dlu..klu Avy bwk baju2 kotor blik kg,kompem kena bebel dgn mak Avy,hihihi...Tahun ni persiapan Avy sgt simple sbb ada 1-2 brg Avy dh prepare b4 raya..Baju raya Avy pun 2 pasang jer, tu pun wat syarat utk sambut Aidilfitri coz baju kurung Avy dh byk sgt dlm almari. Even x sambut Hari Raya pun, Avy memg rajin buat baju utk kegunaan keja..Sepanjang hidup Avy kn, paling byk la Avy buat baju raya ms bila ek....dh x ingat,tp yg Avy ingat..6 pasang...huhuhu..giler byk ek?Tp bila dh dewasa & keja ni, Avy xla ghairah sgt..biasanya memg 2 pasang jer..selebihnya pki apa yg beratur kt almari tu,hihihi...

Nila baju raya Avy,yg purple tu tema Avy & suami tahun ni..tp Avy x dpt letak gmbr baju ry Space sbb baju tu msih kt umah MIL Avy..so,klu ada kesempatan Avy amik gmbr dgn Space nnti, Avy post kt sini k...Avy beli baju ni kt Danga City Mall,tp lupala Avy pe nama butik tu,huahua...punyala susah nk cr yg sama kaler dgn Space...akhirnya jmpa gak..corak yg simple,tp the best thing kain dia memg lembut & sejuk...Avy beli siap dgn tudung kat butik tu...Yg warna kuning tu Avy beli kt Angsana..pun lupa butik apa,keh2...Avy ni jarang ingat2 nm tempat/kedai..yg pntg cantik & harga berpatutan, so Avy beli jela..ehhhh..bukan Avy beli..Space belikan,huhuhu....ckupla kan 2 pasang ni...tp Avy bwk gak 3 pasang baju kurung lama..yela,Avy cuti seminggu..kenala bwk baju lebih,seminggu nk berjalan umah org,huhuhu..

Tahun ni rezki suami sgt murah...syukur...dpt jg dia belikan handbeg idaman Avy (semua handbeg memg idaman Avy kan, mengong)..Avy dh lm usha handbeg ni, tp masa tu tahan2 sbb blum ada sale & duit blum ckup...Tp syukurla...b4 puasa hr tu butik tu wat sale & Avy dpt diskaun 20%..terima kasih Space krn memahami minat isteri mu ini..tp Avy nk bgtau,yg ni bukan handbeg raya yer..kebetulan beli b4 posa hr tu....hihihi

Heheheh....Avy tau...semua org ckp Bonia ni handbeg org tua...& Avy ni bukanla peminat tegar jenama ni..Avy x byk koleksi jenama ni, tp kali ni Avy terjatuh cinta plak...so,pejamkn mata je la utk mmbelinya..hihihi...syukurla kan..rezki..nk beli Coach ka..LV ka...Prada ka...rs mcm berat nk kuar duit tebal2..so beli yg mmpu je la kan?hihihi..

Ok,kasut ni sbnrnya wat syarat sedapkan hati Space yg nk shoppingkan bini dia...dia ckp klu Avy xnk beli kasut, so dia xnk kasut raya gak...haihhhhh...last2 Avy pilih gak..pilihan cincai memg gini..Avy dh byk sgt kasut..& lately ni Avy sgt2 malas nk melawa dgn kasut2 Avy..Avy lbih senang pki sandal..ni pun x pastila Avy pki ke x raya nti,huaaa....Avy teringin kasut peach or pink...tp warna kulit kaki yg x brpa putih ni, membantutkan hasrat di hati..hak...hak...hak


Finally, ang pow raya utk sanak saudra pn dh ready..4 jenis ang pow tu (sila abaikan benda berbulu kt atas tu yer,nth mcmn leh tersnap),maksudnya 4 jumlah berbeza dlm tiap sampul,huhuhu....tahun ni Avy & suami dh simpan hajat nk lebihkan sedekah utk budak2 yg dtg umah mak Avy or MIL..or klu kitaorg beraya umah org & ada kids,memg kitaorg nk sedekah...rezki yg ada untuk dikongsi bersama...untuk mak,adik & anak saudara pn kami dh sediakan...mudah2an, di masa akn dtg pun kami masih mmpu bersedekah..insyaAllah..:)

Okey..Avy lupa plak nk snap gambar kuih2,kerepek2 & coklat2 yg Avy dh beli...Avy just bgtau je la ek..yg tiap tahun Avy memg jarang buat kuih or beli kuih utk diri sndiri,family Avy or family Space..biasanya kami borong  kerepek..asam/jeruk/gula2 & coklat jer..bab kuih muih memg org lain yg amik alih..So, xde bajet khusus utk semua di atas..beli jela utk dua2 family & diri sndiri...

Dua2 bijik keta dh servis dr sejak blum posa lg..so, xyahla Avy & Space beratur pnjg nk service keta..lagipun kan..............klu U all nk tahu..hihihi...kg Avy ni bukan jauh sgt..huahuahua....klu dr umah sewa Avy ni, cm 1 jam lbih jer,keh2....& paling xleh tahan, jarak umah mak Avy & MIL...x smpi 1 km pun..wakakakakakaka...mengongla Avy ni kan..bersiap kemas beg bagai nk rak,tp kg kt depan hidung jer,keh2...Tp this year turn beraya umah mak Avy, so turn tetap kena ikut tau..hihihi....dan sbb kg dekatla, smua brg Avy nk hangkut...jgnkan brg2 Avy & Space, keperluan kucing2 Avy pun Avy xnk tnggal,keh2...bukn apa...nikan cuti Hari Raya..drpd Avy buang masa ulang alik ke JB amik brg tertinggal, baik Avy gunakan ms tu utk menziarahi sedara mara lain, btul x??

Jadi.....di akhir kata2 Avy yg pnjg berjela ni...Avy & Space nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri....Avy mohon ampun dan maaf, seandainya ada kata2 & perbuatan Avy yg telah melukan hati kamu..kamu..kamu & kamu semua....Avy manusia yg biasa yg x pernah lari dr kesilapan & kekhilafan...Moga Hari Raya ini memberikan kita semua kegembiraan & kebahagiaan bersama keluarga masing2....Salam Lebaran...:)

Wednesday, 24 August 2011

0
Kityy komen
Usaha Tangga Kejayaan...

assalamualaikum & salam sejahtera...

Syukur dilanjutkan usia & diberikan kesihatan yg baik di Ramadan ke 24 ini...Alhamdulillah..Avy msih berpuasa penuh setakat ni, dan semoga berkekalan hingga akhir Ramadan nnti...aminnnn...:)

Mcamana persiapan raya korang?ok?habis dh shopping???haaa???x habis2 lgi???ish2....bahaya korang ni,hihihi..Avy rs persiapan Avy dh settled rsnya..Baju dh ada,hbeg dh ada,kasut dh ada,tdung dh ada..kuih muih dh ada..hihihi..(opsss..kuih muih tu tunjuk2 belaka yer..Avy x begitu berminat utk membuat kuih-muih ni)..Jgn tnya knp yer..sejak anak dara lg Avy memg x minat wat kuih raya....Avy sbnrnya nk post persiapan raya Avy thun ni,tp jenuhla bizi tol skrg ni..sabar yer..sabar...Avy cuba sedaya upaya k...

Ok,stop pasal persiapan raya,moh citer pasal slh satu brg raya Avy tahun ni...Ok,1st of all, Avy nk bgtau yg bajet raya Avy tahun ni berkurgan cket sbb Avy dh laburkan kt benda lain...kiranya tahun ni Avy beli yg perlu jer..xdela mcm tahun2 b4 ni,semua nk dua,huhuhu...tp tahun ni, Avy dh limitkan semua kena 1 kecuali baju la...sbb Avy x wat baju..So, duit lebih2 tu Avy laburkan pada :

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Biodex - Merealisasi Impian



Ini adalah percubaan kali ke dua Avy pd produk ni..cubaan pertma rsnya 3 thun lepas...ms tu Avy x dpt full description pasal produk ni, so main hentam mkn...pastu x habis pun....knp????sbb x berdisiplin & jadual mkn yg x teratur sdgkn klu nk mkn benda ni,kena ada jadual mkn yg btul..So, oleh krn jadual mkn waktu berpuasa ni blh diagak,so Avy x teragak2 beli benda ni...Xtually U all,Avy mengaku..benda ni sgt mahal..bygkan,klu kita nk mkn seafood kt restoran canggih pn nk kena fkir byk kali..inikan pulak produk mcm ni...Tp,Avy nekad....kena korbankan sesuatu yg biasa utk yg luar biasa,huhuhu...Avy beli produk ni kt 1 butik kecantikan (b4 that Avy refer kt main supplier,sapa diorg punya pengedar kt JB ni, so xla kena tipukan?). Avy x pasti la harga yg dia bg ni btul x,tp Avy memg ada refer kt laman web produk ni http://www.biodex2u.com/ pasal harga2 setiap produk..so Avy tgok, x jauh beza..

Produk2 laki & pmpuan


Bila beli produk ni, terpulg pada kita, nk stok 15 hari or sebulan..sbb dlm kotak2 tu, x semua pnuh utk 30 hari, so kita kena kira sendirila brp bajet yg kita ada utk beli produk2 ni..Ms pengmbilan pertama dlu, Avy just amik utk 15 hari...tp kali ini, oleh kerana ada rezki lebih Allah beri, Avy beli untk sebulan...Selepas hmpir 1 jam dgr penerangan psl penggunaan produk ni (siap tulis dlm paper lg, spy x lupa), so Avy byrla kosnya...ni Avy nk share pasal hrga yer..klu x betul, Avy minta maaf tau...Klu beli utk 15 hari, kosnya ialah dlm lingkungan RM639.00(lelaki & pmpuan), tp oleh sbb Avy nk kegunaan utk sebulan, so Avy kena bayar RM1000.00(tu pb slpas diskaun RM30)..mcm x caya Avy leh spent byk utk produk ni,huhuhu.....

Mengikut penerangan tuan punya butik tu, produk ini bukanla penjamin kita mendapat cahayamata....sbnrnya Biodex adalah produk makanan tambahan utk kesihatan dalaman. Kebykan produk2 Biodex ni mcm cereal, yg mengurangkan pengambilan makanan berat, jdi kita kurg keinginan utk mkn mkanan yg x berkhasiat (sbb perut sentiasa rs kenyg bila mkn produk ni). Produk2 ni byk dlm bentuk minuman 3 in 1..so,tinggal tuang air then gulk..gulk..gulk...Ok, selepas 2 hari mkn produk ni, Avy sbnrnya x betul2 menikmati rasa setiap produk...knp???hihihi..biasala....makanan utk sihat kan????xkan la sedap mcm milo 3 in 1 ke, coklat susu ker.... Suami Avy lgila, x bg tnya dia apa rasa, sbb sepanjg telan, dia main telan jer,hihihi...

Avy sedar, ini adalah salah 1 usaha Avy...selain moden & tradisional...Avy mengaku, memg Avy tertarik dgn testimoni pengguna produk ni..rmi yg bru amik sekali,terus pregnant, tp U all kena fhm...mereka pregnant bukn krn produk ini, tp krn izin Allah...produk ini sebgi pemangkin kesihatan jer..yg mengelakkan kita rasa penat & menambah tenaga di samping adalah 1-2 produk yg membantu mencuci dlm rahim pmpuan...selebihnya tu kita kena percaya adalah krn Qada & Qadar Allah...Avy harap, usaha Avy & suami di bulan mulia ini, mndapat balasan setimpal dr Allah SWT..smoga pelaburan Avy kali berbaloi ye teman2..doakan Avy......amin..


Monday, 15 August 2011

0
Kityy komen
wahhhh....Lamanya...

Assalamualaikum & salam sejahtera..

Rasa2nya..ada ke org tertanya2 knp Avy x update blog ni?huhuhu..mesti xde kan?kan?Avy dh agak dah..sapala Avy ni kan?huhuhu....

Avy memg dh lm x update blog...buln 6-7..adalah buln paling stress utk Avy...sgt2 stress smpikan buln Julai hr tu Avy dtg bulan 3 kali!!!!!!masyaAllah....x tahu knp Avy leh stress smpi tahap mcm ni....Avy sbuk kt opis,ditmbh plak dgn konflik dlm opis yg x sudah2...then skrg umh Avy plak dh ada penghuni baru....Abg ipar Avy skrg duduk dgn Avy,so byk benda Avy kena uruskn...knp abg ipar ni duduk dgn Avy?????sbnrnya dia la mangsa dlm citer Mengapa Perlu Orang ke 3!!!! yg Avy post dulu..ingat x U all?Dia dh tukar tempat keja, so at the moment dia menumpang kt umah Avy...nk ckp soal privacy tu,memg dh xde..tp xpela...org tgh susah..Avy tolgla apa yg perlu..skrg ni Avy doakan dia jmpa jln penyelesaian...& jauh di sudut ht Avy, Avy xnk dia bersatu semula dgn pmpuan tu..

Stress memg buat kesihatan Avy trganggu sket...migrain tu memg dh wajib dtg...Avy x keja 3 hari semata2 melayan sakit kepala yg mcm nk meletup tu...tmbh plak dgn period yg x menentu...smpi 3x dtg dlm sebulan..bila refer kt doktor, doktor ckp perubahan hormon..ntahla...Avy iyakan jer la..mls nk pening2...Dgn keja kt opis yg x sudah2,blik dh petg..siapkn keja2 umah...Avy  sgt2 letih...kekdg tu kaki kejang mlm2...bila la Avy dpt rest lm...Avy nk rehat pnjg2...huaaaaa...

Puasa pun dh msuk hr ke 15, so far Alhamdulillah...Avy blum buang lg puasa ni..1st puasa jer Avy dpt solat terawih kt masjid...pastu semuanya Avy solat sndiri kt umah..mudah2an thun depan,blhla Avy join Space kt masjid gak..Puasa tahun ni biasa jer,cm Avy rs tahun ni Avy lebih sihat & semangat..maybe sbb Avy x minum ais ketika berbuka...so, xde rs lesu bila siang hari. Avy memg x masak utk berbuka...kecuali hari sabtu ahad, so hr bekerja memg menunjuk2 kt bazar ramadan..Avy xla borong bukan2, biasanya we all beli nasi, then tmbh singgit dua utk kuih..then habiskan terus ketika berbuka. Untuk bersahur, Avy & Space cuma minum susu & kurma & cornflakes..Avy mengaku,puasa tahun ni Avy rs lebih semangat & tenang...cm letih kena blik tiap minggu utk penuhi permintaan dua2 familu yg mintak hantar gi sana sini....

Okey,pasal persiapan raya...emmm...Avy blum nk citer kt sini..nnti ek...Avy nk byr dulu hutg yg berbulan ni..ckup 1 post entry dlu ya...jumpa lgi....selamat berbuka kawan2...:)

Wednesday, 18 May 2011

4
Kityy komen
Mengapa Perlu Orang ke 3!!!

Assalamualaikum.....& salam sejahtera...

Kengkawan semua sihat??Avy sihat....cm Avy skrg dlm fasa penat yg amat2...Avy x thu knp lately ni Avy mudh rs penat...kaki mudah sakit,badan mudah lesu...sejak Avy x aktif sukan,Avy mudah sakit & lesu..x tahula knp..mcm kurg vitamin kan?huhuhu..bila la Avy nk punya masa utk blogwalking ni..maybe Avy kena beli sebijik lagi lappy spy x berebut dgn Space,hihiihi..

Emmm...apa yg Avy nk cerita hr ni adalah mengenai kehidupan org ke 3 dlm hidup kita sebgi suami isteri..klu org ketiga tu baby,xpela...tu lain citer..tu memg dinanti2kan kehadirannya,hihihi..tp apa yg Avy nk share kt sini hr ni....ialah org  ke 3 iaitu..ORANG LUAR (PEREMPUAN/LELAKI) yang mengganggu kehdupan rumahtangga kita.....selama ni Avy cm tgok kat televisyen,dgr kat radio & baca kat paper..tp...hari ini berlaku kt depan mata Avy..masyaAllah....baru Avy tahu,betapa terlukanya seseorg bila pasangannya punya kekasih hati di luar pengetahuannya..

Rakan2ku sekalian,

Ikatan perkahwinan adalah ikatan yg sgt suci....bukankah semasa diijabkabulkan kita telah berjanji dgn pasangan kita,yg akan akan bersama2 melalui susah senang,jatuh bangun & apa jua halangan sepanjang hidup bersama sbg suami isteri????mengapa krn hadirnya org ke 3,semua janji2 itu bagaikan ditiup angin lalu???mengapa bila pasangan ditimpa masalah,kita gunakan kesempatan  itu utk mencari kesenangan dgn org lain???Mengapa tidak kita berikn kata2 semangat utk pasangan kita????Dan pling penting,mengapa kita sanggup melukai hati org tua & mertua kita??SubhanaAllah...

Avy mntak maaf....maybe Avy agk emosi..Avy sbnrnya sgt2 sedih & kecewa dgn situasi skrg..kat paper/TV/radio..sll sgt kuar berita,"Isteri org kena tngkap khalwat dgn suami org","Suami org kena tangkap dgn ibu tunggal"..dn byk lagi....Avy msih blh terima seandainya masalah ini berpunca drpd sikap pasangan masing2..ye la,kita ada kekurangan..tp seandainya pasangan yg ditinggalkan adalah sebaik2 suami/isteri...apa yg mereka(pasangan) cari sbnrnya?????

Bila bergelar suami isteri,tanggungjawab menjaga keamanan rumahtangga adalah tgungjawab bersama,bukan meletakkan bebanan tersebut pd satu pihak saja,kelak memg sengetla rumahtangga yg dibina..sikap tolak ansur,saling memberi & menerima,saling memahami & sayang menyayangi antara satu sama lain adalah kunci kebahagian..Dan akan bertambah keberkatan kehidupan berumahntangga dgn doa yg tidak putus kepada Allah SWT...

Yer...Avy percaya,soal rezki,jodoh & ajal adalah di tanganNya..tetapi,kita yg membina mahligai, mengapa kita yg harus robohkan???Usia perkahwinan Avy memg baru tahun ke 4,tp Avy xleh tipu diri sndiri, yg Avy sudah rs risau seandainya berlaku perkara2 yg tidak diingini dlm rumahtangga Avy...Sbb itu,Avy hanya mampu berdoa,agar dipelihara mahligai ini sehingga akhir hayat kami..

Para isteri2 sekalian,

Bukankah kita ini kaum yg paling mudah masuk ke syurga???Hanya dgn taat pada suami,menjaga maruah suami & menjaga kebajikan suami,bukankah kita telah dijanjikan syurga oleh Allah SWT????Avy sll terfikir,sempurnakah Avy ini sebgi seorg hamba kepadaNya???sempurnakah Avy sbg isteri utk mencium bau syurga???Terkadang ada melukakan hati suami,terkadang ada membantah ckp suami..tp x pernah terlintas utk menduakan suami..nauzubillah...minta dijauhkan.Avy mengenali suami sjak sekolah,sejak dia xde apa2,kemudian beli sebuah motor,diberikan sedikit lg rezki utk membeli sebuah kereta & kini sedikit lg rezki utk membeli sebuah rumah..Avy bukan dikurniakan seorg suami kaya,tapi selepas berkahwin,kami bersama2 menjana pendapat bersama,agar tercapai segala impian..bukan mudah..bila zmn berkawan dlu,kwn2 sekeliling sindir-menyindir,Avy x pernah dpt hadiah besday,hadiah itu..hadiah ini...malah,lepas berkahwin pn masih mengikat perut wlupun sudh bersuami..tp itu bukn permintaan suami..itu janji kami bersama..janji utk susah bersama,senang bersama...& Alhamdulillah..wlupun kami xde duit byk..kami selesa..
Tapi mengapa,ada sesetengah isteri skrg...mengeluh bila suami tak mampu sediakan keselesaan & keperluan..mengapa perlu membezakan kehidupan kita dgn si polan & si polan???Mengapa kita tidak sma2 berusha meningkat taraf kehidupan???Dan perlukah berpaling kpd insan lain yg mmpu beri keselesaan???mengapa terlalu murah diri ini hingga begitu senang dibeli dgn wang ringgit............:(

Para suami2 sekalian,

Anda adalah ketua keluarga...pembimbing diri para isteri utk menuju ke syurga...bimbingla kami para isteri agar mampu menjadi tetamu Allah di syurga nan abadi nanti...Jadikanla kami makmum yg setia di belakangmu setiap kali solat..bimbingla kami,agar kami mampu menjadi isteri yg diredhai...Jangan biarkan kami hanyut dgn keindahan duniawi yg sementara..Jgn kaburkan mata kami dgn wang ringgit yg bisa melalaikan kami utk melaksanakan tgungjawab kami pdmu & Allah SWT..Ajarkanla kami hidup penuh kesederhanaan..agar kami sedar bahawa kehidupan sederhana itu lebih selamat....

Avy sgt emosi di saat Avy post entry ini....krn sebuah masjid yg dibina atas dasar cinta..kemungkinan akan musnah x lama lagi....Avy sedih krn ia melibatkan org terdekat dgn Avy..Avy kecewa atas apa yg berlaku wlupun Avy tahu,Avy x mampu menolak ketentuan Illahi...Namun apa yg berlaku adalah kekhilafan manusia itu sendiri..kerana desakan hdup(yg kononnya x puas dgn apa yg ada)..dgn mudah mahligai yg dibina diatas dasar cinta dikorbankan...Avy hanya mampu mendoakan semoga Allah kurniakan petunjuk & hidayah kepada mereka...supaya mahligai mereka mampu diselamatkan...agar tiada pihak yg terluka..wlupun Avy tahu..seandainya mereka bersatu semula,masih ada pihak yg terluka dek kejadian ini...
Rakan2 ku....bersama2la doakan mereka....mudah2an...amin.....

P/S:Ini reality...bukan lakonan....moga mahligai kita kekal hingga ke syurga rakan2....

Thursday, 5 May 2011

3
Kityy komen
4th Anniversary

Assalamualaikum & salam sejahtera...

U all semua sihat kan?Avy mintakla sbb dh lm sgt x update blog & jenjalan umah U all..Avy mintak maaf sgt2 tau...Avy sibuk sgt tahap gaban ni...kt opis keja x hbis2(nipun curi2 tulis),blum tmbh mslah dlman opis ni..pening kepala Avy ni U all...sesak rasanya duk sini lelama....aduhai...tp sbb rezki,kita kena tabah..(skemanya ayat Avy ni)..

Okeyla,post hr ni Avy just nk share dgn U all..yg hari ini 5.5.2011 adalah Hari Ulangtahun Perkahwinan Avy & suami  Avy yg tercinta Space(Nurrizaluddin Bin Haji Shukman) yg ke 4.Alhamdulillah....syukur Avy pnjatkan ke hadrat Illahi kerana dipnjgkan lgi usia perkahwinan Avy & suami Avy.Syukur di ats kebahagiaan yg Allah kurniakan kpd Avy & suami Avy.Avy brsyukur dikurniakn suami sebaik Space...bertanggungjawab,jujur,baik hati & sarat dgn kasih syg yg x terhingga utk Avy..menerima Avy seadanya..(x pndi msk sgt,kuat merajuk & mudah kecik hati),hihihi...Orang kata 5 tahun prtama usia perkhwinan adalah kebahagian,dugaan utk tahun ke 10,& ntah apa2 lagila kata2 org...Tp insyaAllah..Avy nk terus berusaha utk kekalkn kebahagian ini selamanya..

05.05.2007-selepas 10 thun bercinta...kami bersatu juga...Alhamdulillah...

Avy kenal Space sekolah lgi...Alhamdulillah..cinta monyet(org katala) & cinta penuh rahsia ini kekal hingga alam rumahtangga..Space x prnh berubah sjk dr mula kami berkwn hingga skrg..Avy kagum dgn 1 sikap Space...BAIK HATI...Space sgt2 baik hati...sukar Avy nk gmbrkn dgn kata2..tp syukurla,sbb Avy x idamkn lelaki kaya raya & kacak bergaya..yg pntg dia punya sikap baik hati & penuh kasih syg & Avy dpt semua tu dr Space...syukur ya Allah...

Sempena anniversary kami ni,kami xla sambut besar2an sgt..memg sjk tahun prtma,kami just celebrate biasa2 jer...xde candle light dinner kt tempt mahal2..paling koman pn kt Pizza Hut,hihihi..yg pntg saling mengingati hari bahagia ini selamanya..Avy x bg apa2 utk Space anniversary ini sbb Avy dh belikan sekaligus utk besday Space bulan Mac lepas...Oleh sbb Space tgh giler kumpul jam skrg,so,Avy just belikn dia jam tgn...(wlupun dh byk bonar jam tgn dia,huhuhu)..Space pn dh ingatkn,utk besday akn dtg,dia cm nk jam..jam..jam...haihhh...tgn dua,tp jam berssepah..x fhm Avy,huhuhuh...

Ni utk besday dia...Space tgh obses kmpul jam G-Shock warna-warni...

Ni pun hadiah utk dia...tp set couple..bley plak dia nk pki wrna pink ni..hihihi... 

Cukup la tu kot 2 utas jam ni...hadiah besday merangkap anniversary,huhuhu...nk belikn hadiah lg utk anniversary ni...terkopakla wallet Avy sbb jarak besday dia & anniversary x jauh,hihihi..(jht Avy ni ek)..Tp sbb besday Avy x smpi lg,so Space kenala belikan hadiah annivesary(huhuhu..jht memg jht Avy ni)..Xtually Avy x pernh minta2 hadiah ni..klu Space ada rezki lebih,okeyla...utk tahun ni,Space dgn murh hati hadiahkn 2 benda....



Avy memg dh lm teringin kasut sport utk jenjln..b4 ni Avy prnh beli tp rosak plak kasut bila dibasuh..(mahal tp x kualiti,mcmna tu??)..So,hr tu Avy ckp kt Space yg Avy tringin kasut sport,so Space bwkla Avy ke butik Adidas kt Angsana tu...kasut pmpuan ni x byk pilihan,tp oleh sbb Avy skrg obses warna merah so,nmpk jer kasut ni,terus Avy ckp nak!nak!(gelojoh tol)...huhuhu..& jam tgn tu plak,Space belikn sbb masa tu dia beli jam tgn putih gak..jd dia kata merangkap hadiah anniversary sekali...hihihi...tima kasihla Space,huhuhu...& Space ckp klu da rezki,adalah hadiah utk besday buln 6 nnti..huhuh...baik sungguh hati Space,huk2...

Pada Avy,hadiah ini just sbg tanda ingatan...x setiap thun pn Avy dpt hadiah utk anniversary..& Avy x kisah..yg pntg kami saling mengingati hari ini & berusaha utk mengeratkan lagi kasih syg dlm ikatan perkahwinan ini...Avy sentiasa berdoa memohon kpd Allah,smoga diberkati ikatan perkahwinan ini dgn CINTA,REZEKI & yg paling dinanti...CAHAYAMATA...mudah2an.....

Untuk Space.................Avy sgt menyayangimu...dulu,kini & selamanya Sayang....(erkkk..jiwang..jiwang...)

P/S:just celebrate kat Pizza kot mlm ni & tgok wayang Sabtu nnti....:)

Thursday, 28 April 2011

0
Kityy komen
Kebenaran perlu dicari

Hari ni...opis Avy maybe ada ribut taufan melanda...susah Avy nk ckp...
Dh byk sgt benda berlaku sepanjg 4 thun Avy kt sini...semuanya simpan dlm hati...
Sebgi kakitangan awam...Avy malu sebenarnya bila baca dlm paper,tgok dlm TV tentang slh laku pegawai awam..yela..Avy ni kakitgn awam juga...terkena tempiasnya wlpun Avy x buat mcm diorg..

Tapi hari ini...bagusla semuanya dh terbuka semua pekung...wlupun bukn Avy pembuka pekung tu,Avy rs dh smpi masa utk Avy pertahankn diri sndri..so,Avy dh bersedia dgn semua jawapan & perisai utk diri Avy...yg salah tetap salah..U all doaknla moga Avy dpt lalui hari ni dgn baik...Avy sgt nervous,tp berani kerana benar!!!(mcm drama plak ek,hek2..)

nanti Avy smbg lagi k..babai...

Wednesday, 20 April 2011

0
Kityy komen
hampa

Assalamualaikum...

Avy x thula Avy nk tulis pe hr ni...Avy tensionnnnn.....
Sebabnya....
Byk sebab......tp Avy x tahu nk mula dari mana...:(
Avy memg blum ada ank..tp x bermakna Avy byk masa free...Avy juga perlukan masa untuk diri Avy sndiri..masa utk suami Avy..tp org amik mudah..Avy sll jd mangsa....sush Avy nk ckp...:(
Avy memg lum ada anak....tp x bermakna Avy xde tanggungan lain...x bermakna duit Avy tiap bulan lebih2 smpi blh digunakan utk sambil lewa..Org kena pkir jg ada masanya kami suami isteri sesak..duit perlu digunakn untuk kperluan yg lbih pntg..
Knp budak2 zmn skrg xnk blajar hidup susah????Knp xnk cb lalui kesusahan yg Avy lalui dlu???Knp nak semuanya dihadapkan depan mata,tnpa pkir susah payah org lain?Avy dh pernah belajar jauh..keja jauh..Avy bljar hdup susah,ikat perut,apa pun masalah hadapi sndiri...tp knp org lain xnk belajar lalui apa yg Avy lalui ni???Dan knp Avy yg perlu jd mangsa utk org xnk hidup susah?Jgn jdikan peredaran zmn sbg alasan..xde dulu xde skrg!!!!Knp budak skrg cm tau mintak..mintak...mintak...mintak...dek kerana nk layan permintaan org yg x tahu erti susah..perlu ker Avy korbankan perasaan Avy???Bercakap memg mudah...tp,letak tempat diorg dlm diri Avy!!!Senang cakap....Avy memg dh FED UP!!!!fed up dgn peel org yg pentingkan diri sndiri...tau x..hati Avy ni rasa dh cukup koyak rabak!!!!

Macamana Avy nk buktikan......Avy terpaksa lakukan dek kerana menjaga hati orang........xnak ada hati yg terluka...tp hati Avy luka...Kdg2 terasa,lebih baik duk jauh..x perlu ngadap benda2 mcm ni..tp Avy bukn org mcm tu,krn itu Avy korbankan kegembiraan Avy kerja di Putrajaya & kembali ke neg sendiri...tp rupanya hati Avy lebih terkorban...

Syukur Avy ada suami yg sgt2 faham...tp.....ada ke Avy tahu apa dlm perasaan suami Avy?Mulut dia berkata ia...tp hati dia....

Kenapa......kenapa org cm pkir nk senang..senang..senang......

Monday, 18 April 2011

0
Kityy komen
X sempat..

Assalamualaikum & salam sejahtera

Seriusss...sgt sibuk..x sempat..xde masa...& xde mood nk tulis...sdg cuba utk brubah ke fasa yg lbih baik..plus ada msalah..nokhtah!!!!!

Tuesday, 12 April 2011

0
Kityy komen
Angan2 jer lebih ni...

Hai..hai....

Avy dtg lgi..siap jg Avy masak..hihihi...mula2 nk msak sup ayam,tp sebab dh msk ayam blackpepper & kebetulan ada baki ikan beli hari tu,tekak Avy ni teringin plak makan ikan msk singgang..so,masak gakla singgang ikan...mcm biasa la,resipi campak2..yg pntg perut knyg & Space puas hati..hihihi..ptutnya Avy kena pantang betul2 sbb parut ni kat bhg muka..tp aduhai....xleh tahanla..hihihihi..

Avy ni nk share siket angan2 Avy dgn U all..siket jer...yg terlintas dlm kepala otak Avy sjk dh booking umah ni...X slh kita berangan kan..simpan impian..so dr situ leh ada azam kmpul duit nk cpi impian haihhhh...bestnya klu ada duit juta2..huk2...

Avy kan,teringin sgt ada set kabinet dapur merah hitam kt umah...U all tahukan,hitam & merah adalah kombinasi warna yg sgt padan...Avy berkenan warna2 ni masa adik Avy khwin buln 7 tahun lpas..dia amik tema hitam merah putih..huaaaa...giler cantik....knpla Avy x pkir tema ni ms Avy nk khwin dlu,huhuhu...Xpelah,oleh kerana x dpt tema ms khwin,so wat tema kt umahla...Avy nk sgt set kabinet dpur Avy warna merah hitam...so,kebetulan 10hb April 2011 ada homefair kat Persada JB tu..So,Avy gi dgn Space (dgn mata bertampal ni),hihihihi...emmm..mcm2 bentuk rupa dekorasi dlman umah..oleh sbb Avy teringin tgok kabinet dapur,so cm gmbr kabinet la Avy amik,hihihihi..


Jenuh Avy pusing2,x jumpa plak warna hitam merah yg leh dijadikn contoh..tp Avy jumpa gak kabinet2 merah..yg ats ni slh satu contoh..simple tp cantik...just tukar jer la warna putih tu ke warna hitam.U all thu x,benda ciput gini rega pn nk cecah RM5000..wawawawa...tp harga tu ikut jenis material pn yer...



Wahhhh...tantek..tantekk..tantekk..merah memg cantik..hihihihi..ni pn slh satu contoh kt homefair tu..Avy dpt kabinet mcm ni pun jdila..simple & cantik..yg ni harga dia lebih kurg RM3000..huk2...ohhh..ohhh..kabinet....okeyla..bab kabinet dh...ruang2 lain Avy x minat sgt nk pkir dekorasi..cm Avy terpikat btul dgn benda ni..


Space tu mcm nk beli jer..beria tnya..rega RM5999.00..huuuu

Waduhhhhh...giler besar wooo TV ni..Avy rs dlm 52'..plak tu LED..siap ada teropong kena pki klu nk tgok TV ni..bila pki teropong tu..uiii..gmbr2 mcm nk terkeluaq dr skrin..haihhh..canggih benor Avy tgok,huhuhu..Avy teringat TV Avy yg kena amik dek perompak dlu...huhuhu..itula TV 1st Avy yg leper mcm ni..Space ikat perut nk beli...tp,bru 2 bulan pki..perompak amik...aduhai..manusia...knpla mudah sgt menikmati kehidupan dgn merampas hak dr titik peluh org lain...smpi skrg Avy & Space teringat2 TV tu..huhuhu..& smpi skrg we all x berani nk beli brg2 baru kt umah sewa ni....

emmm..kelengkapan di atas tu cm sebhgian kecik angan2 Avy..klu ada rezki lebih,maybe tercapaila semua...klu x,Avy kena tgu bertahun2 lgi..x salahkan pasang angan2 ni...Avy suka berangan benda2 best ni...hihihi..lg best klu ada baby comel putih melepak mcm suami Avy..huaaaaaaaaaaaa.....hak2...tu angan2 yg ni memg kena sll ada kan?hihihi..
.
Okeyla,jom sambung angan2 ni dlm mimpi...hihhihi..tatatititutu..:P

0
Kityy komen
06.04.2011

Assalamualaikum..& salam sejahtera..

Bertemu kita lg dlm rancangan...ehh..melalut plak kan?hihih..hr ni pgi2 Avy dh siapkn semua keja..kebetulan Avy ni org yg jarang & susah nk tido semula slpas solat Subuh..so,sengla Avy nk siapkn keja2 umah lbih awal.Maklumla...msih MC kn,hihihi....Hari ni Avy nk share pasal kening Avy ni la...org duk trtanya2 apa kena kening Avy ni smpi perlu dioperation..xtually kengkawan,cm small operation jer..bukn besar sgt pun..

Ok..gini citernya...dlu(x hengatla brp tahun lepas)..Avy ada terperasan mcm ada jerawat kt kening sblh kiri Avy ni..dh nmnya jerawat kn,tgn ni dok gataiii nk kasi pecah,so cucukla pki jarum,picit pki tgn..tp apa yg Avy perasan ms tu,benda tu memg pecah tp cm kuar air,siket sgt..klu jerawat msti kuar nasi & nanah kan?tp yg ni cuma air jernih..so Avy x amik port  la sgt..mklumla..zmn remaja,zmn dihangat cinta..mestila kuar jerawat2 gatal tukn?hihihihi...pastu benda tu hilg mcm tu jer,cm tgalkn bijik sket..besar bijan..jd Avy anggap xde pe2la..maybe kutil or lebihan kulit kan?

Tapi sejak 2 tahun lepas,Avy ada perasan..bijik tu semakin membesar..tahun 2009 x ketara sgt,tp tahun 2010..memg ketara sbb org duk tegur..apa taknya..benda tu leh membesar mcm sebijik guli.Tak ke pelik klu ada bijik atas kening,huuuuuuuuu...pulak tu abah Avy leh plak takut2kan Avy,dia kata maybe bijik tu punca Avy sakit kepala teruk..emmmm..mcm ada logik kan?Tp biasala...Avy ni bukn  suka sgt gi spital,so biarkan jerla...And pd 1 hari tu,Avy demam & batuk x baik2..adalah 3 minggu,mcm2 ubat mkn,tp x elok..so trpaksala gi spital gomen(gi klinik pvate 2 kali x baik2).Terlanjur dh gi spital gomen tu Avy tnyala doktor pasal bijik tu..kebetulan ms tu,bijik tu rs mcm gatal2 & sakit2..So,bila doktor check,dia ckp nk refer pd pakar..Dia x dpt klasifikasikan apa,tp dia kata x bahaya.Huhh...lega Avy dengar,yg wat Avy x lega balik,bila Avy tnya samada bijik tu akn mmbesar lgi atau x,sekiranyaAvy x buang...dia leh ckp x berani jamin..huhuhuhu...so,sejak tu la Avy decide nk buang bijik tu....meh tgk ek..

Perasan x ada bijik kecik kt atas kening tu..tu x brp besar sgt,tp dh nmpk sgt dr jauh...


So, Avy ni di rujuk ke Pakar Pembedahan Rekonstruktif,Hospital Sultanah Aminah JB. Aduhai..doktor2 pakar kt klinik ni..uiiiiiiiiiiiii...kacak2 & cantik2 belaka...huhuhuh..smpikn Avy naik segan sndiri nk berdepan dgn diorg ni..ntahla..Avy ni trauma klu berdepan dgn org2 cantik & kacak...hahahaha....biol kan???tp Avy jer yg tahu knp..Ms 1st time dtg,blh plak bijik ni x kuar..(ni la mslh utama bijik ni,jap ada jap x..mcm  biskut)..jd doktor x dpt decide pe2 & just bgtau klu bijik tu kuar jer,kena terus call diorg & diorg nk tgok benda tu...Kebetulan seminggu pas jmpa diaorg,bijik  ni kuar dgn jayanya & membesar bgi johan,so cepat2 call diorg & dpt jg tnjuk kt depan doktor Asyraff tu (klu x silapla)..Mula2 dia agak berat nk operate sbb dia kt Avy msih muda & sayang klu muka berparut..huaaaaa.....(cair hati den)..tp dia ckp kemungkinan besar bnda ni memg akn mmbesar & dikhuatiri blh pnyebab pd benda lain..so better buang...

So,pd 06.04.2011..jam 8.30 pg,bertemankan Space tercinta,Avy gi la operate...Avy x perlu duk wad sbb minor operation & Avy x perlu puasa mcm Avy operate perut dlu...so operation berjln dgn lancar smpi pkul  10pg...Tp utk operation ni bukn doktor Asyraff yg buat,doktor pmpuan..Avy lupa plak nk tgok nametag dia(tp dia memg cantik!!!).Alhamdulillah...bijik ajaib berjaya dibuang...

Ni dh hari kedua...Avy nk gi cuci luka kt klinik tu..mcm apa ntah..huhuhu


Ni dh tukar balutan..ok sket sbb Avy seng bukak mata..klu x..aduhai..mcm lanun..








Ms Avy post entry ni Avy lum bukak jahitan lagi,so x tahu rupa Avy kening ni..Xtually Avy risau jg..yela..kot2 jadi kening mcm Fahrin Ahmad pelakon tu...nasib baik ms operate xyah cukur kening..klu x..haru...huhuhuhu...Fahrin Ahmad tu handsome..xde kening pn tetap handsome..Klula Avy ni berparut mcm dia..huaaaaaa....habisss...nsib baik dh kahwin,hihihihi...Avy hrp kening Avy akn pulih mcm biasa...mcm ni....

bersih tnpa bijik2 ajaib..hihihihi
Klu U all nk tahu kn..sebnarnya ms Avy form 3,Avy pernah buang bijik yg sama,tp kt tgn Avy..ms tu lagi besar..Avy rs ada mslh kalenjar kot,kalenjar tersumbat2..hihihihi


parut ms form 3...hrp kt kening x mcm ni,huhuhuhu

Seumur hdup Avy,Avy dh lalui 3 pembedahan kecil..& Avy nk bgtau yg Avy bukn suka suki wat semua pembedahan ni.Semua ats nasihat doktor, & yg pntg utk kesihatan Avy..Tp Avy sedih..bila baru2 ni Avy trdgar ckp2 org...yg citer konon2nya dua menantu bapak mertua Avy (biras ke 2 & Avy), msing2 ada mslh utk dpt baby..yg biras ke 2 tu kononnya semput & Avy plak asyik operation jer..sbb tu x dpt anak...Astaghfirullahalazim....smpi mcm tu sekali anggapn dia pd we all..Avy x kisah klu dia nk berciter psl Avy,tp knp mesti nk sebut nama bapak mertua Avy..dia x slh apa2 & dia sll bgtau kami,yg dia x pernah jemu doakn kami utk dapat baby.Xpela...penglipur lara tu ada rmi ank pmpuan...& ingat..skrg Allah byr kita semua ni cash kt dunia..Avy x kisahla apa org nk ckp..yg pntg Avy sihat....

Okey..Avy stop dlu naaa..nk masak jap...utk diri sndiri..maybe ayam black pepper & sup ayam..semua ayam belaka..hihihihi...tatatititutu..:P

Monday, 11 April 2011

3
Kityy komen
Nasi Ayam & Bergedel Daging

Hai...okey..sambung lgi...bab makanan plak k..sebut pasal mknan ni Avy nk mintak maaf la kt si shielasuri sbb x pasti lg la leh join x contest yg dia bg tu.. xpe,Avy try...klu dh lpas duedate  dia pn xpe kan my fren???kita suka suki jer yer wat post utk tu...ko tgu tau..aku cb,hak2..

Klu U all nk tahu,Avy ni xla pndi sgt msk...sbb dlm smnggu  Avy cm memsk pd hari Sabtu & Ahad..itupn klu x blik kg..klu blik,Avy just tolong mak & MIL memask..Avy bukn x pndi lgsung..pndi,cm klu mskan berat2 tu Avy mmg blum mahir..tp Avy x mls nk blajar benda2 baru..so far,akak Avy suka giler sambal terung goreng Avy & MIL plak puji paprik Avy..emmm..sapa x bangga kn?hihihi...so,Sabtu pas Avy bljrla wat nasi ayam..org kata 'ala....setakat nasi ayam,pejam mata pn leh buat'..memgla..tp klu org yg 1st time nk cb mcm Avy  ni,blh ke pejam mata???huhuhu..Avy x rujuk sesapa,just refer internet..apa yg Avy tahu,nasi ayam ni yg pntg nasi & sambal dia..so,Avy try & error jerla...pas Subuh terus msk,hihihihi

Alhamdulillah..jadi juga nasi ayam Avy..tang ayam plak,Avy perap dgn ntah perisa pe je ntah..main cmpk jer semua bahan yg ada kt dpur tu..& curik2 gak idea dr Robert Rainford kt AFC tu...so,sekali tgok,nmpkla ayam tu mcm ayam panggang,tp rupanya ayam goreng jer..hak2...Avy jarang taip2 resipi dlm blog ni,sbb x tahu nk bg sukatan mcmn..sbb cr Avy msk,memg cmpak2...tp jadila mcm ni...

Nasi Ayam Avy..hihihihi



Komen Space:Nasi memg sedap...ayam pun sedap...mcm ayam panggang..ada rs manis2...cm bab sambal dia tnya Avy,letak cuka x?

Avy memg letak cuka,tp sbb 1st time,Avy x berani nk letak byk2..tp Space ckp sambal tu memg jadi,cuma klu dilebihkn cuka,maybe lgi sedap...hihihih..pndi jg Avy masak kn?keh2...

Okey,hari Ahad plak..Avy buat bergedel daging...rsnya resipi sama jer kot dgn semua org,cm kentang lenyek tu,avy buat dr kentang goreng...bukan mcm sll kentang rebus..ni adik Avy yg ajarla..dia kta kentang goreng kurg muak...so,Avy tryla..resipi pn campak2 apa yg patut..huhuhuhu

b4 digoreng..nah amikla sorg satu klu nak..hiihihi

Dah siap...Avy x ingat la brp bijik Avy mkn..hihihi...sedap tau..huuuu



Alhamdulillah..rsnya skill memask Avy semakin baik...cm Avy segan nk tnjuk skill ni dpan org..I mean nk menjamu org tu blum yakin la..huhuhuhu..x tahula akn dtg kan...skrg ni Avy tgh berangan nk bljar wat kek plak,tp amik masa siketla kan...okeyla..hopely U all enjoy cuci mata..hiihihi

Avy kena stop dlu sini sbb nk masak utk Space k...jap lagi dia blik keja,so petg ni Avy nk msk ikan msk kicap & kentg tumis...simple & mudah..hihihi..nanti Avy ada ms,Avy post & jln lagi k...maaf klu ada slh ejaan tu..nk cepat youuuuu..babai...

0
Kityy komen
Budak bulu2 kt kg....

Hai...kita smbung blik ek.B4 tu Avy mntk maaf klu agk lmbt post2 entry ni sbb broadband ni aduhai....kura2 lgi laju,huk2....bab nk dload gmbr tu bercinta btul la...haihhhhhh....

Okey,Avy nk citer pasal kucing2 Avy ms we all cuti lama ms Avy & Space gi Putrajaya hari tu..Avy smbung cuti 1hb April(Jumaat),so lamala we all kt kg Avy..emm...bebudak ni memg suka klu kt kg..Avy pn x fhmla  Parsi jenis pe diorg ni....meh..U layanla gmbr2 ni k...


Bila Emot or Bumble dh wat muka mcm ni kt umah..Avy thu,diorg dh bosan giler terperap kt umah...:)

Emot & Bumble dlm keta..diorg ni melalak smpi kg..pening kpala Avy..

Emot & Avy memg xleh duk diam dlm keta..mulut sik nk melalak jer,huhuhu..Avy kena byk sabar klu bwk diorg ni...diorg x  mcm kucing biasa Avy si Cicik..Cicik bila msuk keta,trus tido smpi kg..tp berdua ni..aduhai....(Avy x dpt amik gmbr kucing sekor lg tu,dia tido kt carpet keta)..Ni belum kira tetiba Emot & Bumble "membuang" sisa2 diaorg..emmm..Avy dh sediakn kain kt sangkar tu,siap dgn alas mcm dulg..so,sisa baki diorg tu xla tersepah2..penyembur wangi udara pn sntiasa ada dlm keta Avy,hihihi..memula tu mcm sushla nk bwk diorg ni,typ dh 2 tahun lbih..Avy dh lali...

ni adik beradik Bumblebee tp Avy bg mak Avy..nm dia Cemong,tp sjk dia gemuk mcm pegnen,we all pnggil Mama Cemong..hihihi..



Bab2 jaga diorg nk main kt jln ni,Space yg kn jg..tgok tu..Space x sempat nk pki suar lgi..trpaksala gi gak teman diaorg dgn kain pelekat..hihihi


Bumblebee ni baik sgt dgn semua kucing kt kg..maybe dia tahu semua drh dging dia gak..ni dgn Panda..adik dia bpk lain..gurau2 tgh jln,huhuhuh

Dtg plak ank sedara Bumble,Padom...lg nakal..dia ajk Bumblebee jln jauh sket,huhuhuhu


Bila rs si Bumble tu dh melencong agk jauh..trpaksala Space dukung bwk blik..rajin Space ek?hihihi..:P

Budak Emot juga yg sgt sopan & mndengar kata..main kt tepi2 jambatan jer..good boy tau emot ni..huhuhuhu


Okey,,ni jer yg Avy nk share..sbnrnya Avy nk tnjuk kt U all kucing2 kt umah mak Avy,tp aduhaiii..jenuh nk jumpa diorg...xpe,nti Avy try gak...okeyla..sambung next entry k..:)



1
Kityy komen
Putrajaya...

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Adoiii..nk mula kt mn dulu yer ni..jenjalan ker,kening ke,mkanan ker...haihhh...dlm kepala ni mcm2 nk post,tp x tahula nk mula yg mn...byk sgt...(mcm best sgt la,tp x best pe pun),huhuhu...sorryla,Avy sgt sibuk b4 MC lama ni...bila dh MC,kt umah byk plak tgungjwb..so,smntara Avy ada baki MC 3 hari lgi ni,Avy cbla post sbrp byk & jalan sbrpa rajin,huhuhuhu....utk post hari ini Avy mulakn dgn perjlnan Avy gi Putrajaya dlu la...pasal kening tu,jap lgi k...

31.4.2011 hari tu Avy & Space gi Putrajaya...Avy trpaksa korbankn cuti rehat Avy selm 2 hari semata2 nk ke Putrajaya ni utk uruskn pinjaman perumahan Avy...mula2 Avy plan nk stay semlm kt Putrajaya,ye la..biar x rs penat sgt drive kn even we all gilir2 memandu..tp Space ckp,xyh stay..lbih baik penat sket,tp berehat kt umah lg seronok..so,Avy ikut jela ckp dia..30hb petg tu we all blik kg Avy,utk tgal budak2 bulu Avy dgn mak Avy..then pagi Khamis tu,pkul 6.30 pgi we all bertolak la gi..

Perjalanan kali ini Avy gunakan keta myvi abah Avy..bukn per...myvi kan jimat & ekonomi gituuu..so,bodekla abah Avy spy benarkn we all bwk keta baru dia yg sik berbungkus kat umah tu..hik2...Tp memg jimat youuuuuuu...kos gi hbalik trmasuk tol & mkn,x cecah RM200..hua..hua..hua....tima kasih abah coz memahami..hik2...oleh krn hr bkerja,so xdelah jem sgt..laju jer we all smpi ke HQ opis Avy (Jabatan Pertanian) utk dptkn surt iringan sblum hntr borg permohonan ke BPP(Bhg Pinjaman Perumah).Tp yg wat Avy bengang,elok2 Avy smpi kt bgh admin tu,sedp jer diorg jwb,staf yg uruskn tu gi meetg..pdhal Avy dh inform awal2 Avy nk dtg..then diorg sruh dtg blik pkul 2.30ptg..huhuhuhu..nk xnk trpaksala Avy tgu..so,smntara nk tgu tu,gi lepak umah kwn Avy yg kebtulan dlm cuti berpantang..so,lepak,mkn & solat kt situ di samping gomol2 baby dia yg debab tu,huk2..syok sgt smpi lp nk brgmbr dgn diorg,huaaaaa...

Okey,tepat 2.30pm Avy smpi kt admin tu,brula dpt surat yg dihajati,pe lagi..berdesup trus gi ke BPP..& Alhamdulillah..x smpi 10 minit,prosedure dh settled..skrg ni we all tgal tgu permohonan diluluskn or tidak..insyaAllah,mudah2an..semua xde mslh & we all bertolak balik,speed biasa2 jer then smpi umah pkul 7.00pm...ok,1st Avy nk tnjuk gmbr ni dlu..


Di depan BPP...tima kasih abah coz bg kami naik budak hitam tu..:)


Then,yg pling pntg Avy nk share gmbr umah yg bakal Avy beli & duduk ni,insyaAllah..klu umur pnjg..ni la umah cinta Avy & Space..kami x mampu nk beli banglo2 mewah..gaji kami berdua cm mampu utk beli umah mcm ni jer..cantik x???Avy dh berangan mcm2 utk umah ni nti,huhuu..tp kena ikat perutla mulai skrg..sbb byk benda nk kn wat bila msuk umah bru nti..klu ikut perancgan,insyaAllah..umah ni akan siap pd prtengahan tahun depan,so Avy cm ada ms lbih kurg setahun lebih jer utk kumpul duit..duit itk renovation & perabot2...huhuhu...mampu ker nk kmpul sekaligus?huk2....Avy hrp impian Avy utk duk di rumah sndiri,hasil titik peluh brsama suami tercinta akn trcapai tahun dpan..U all pun doakan yer...tima kasih..:)

InsyaAllah....setahun jer lagi...SYURGA CINTA kami...:)

Tuesday, 5 April 2011

2
Kityy komen
kening oh kening

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Avy xleh nk post byk2 hari ni sbb Avy kena settledkan semua keja hari...bukn apa,maybe Avy akn wat minor operation esok pagi...so,maybe gak dpt MC agk lama..so Avy kena settledkn semua keja2 Avy ni..tkut trtangguh & takut xde org nk tolg coverkan (memg xkn ada pun,huhuhu)..& Avy x brcdg nk blik lewat petg ni,so Avy cb sedaya upaya habiskan pe yg ptut..ni taip pun lelaju yg leh...

Ohh ya..pasal operation tu..Avy akn xplain lain kali la..klu ikutkn ni bukn 1 minor operation Avy dh wat..bukan Avy mintak2 dgn sengaja operation ni,tp ats faktor kesihatan..maklumlakan..mulut org ni...mlsla Avy nk cakapkan..Avy akn wat pembedahan di Klinik Pakar Pembedahan Plastik & Rekonstruktif,Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru..knp pakar plastic surgery???ehhh...apa yg Avy nk betulkn????hihihi...jgn slh fhm..Avy dh ckup brsyukur dgn anugerah Allah..cantik rupa tu x penting..cantik hati lg bagus kan?Avy ada mslh siket kt kening Avy ni...so kena la wat apa yg patut..oppsss...xnkla citer dlu..nti during Avy MC klu ada masa...Avy citer k..

U all doakn la semuanya selamat esok k..Avy hrp xde mslh wlupun risau sbb para doktor muda2 & kacak2 belaka...hihihihi....Avy harap gak,diorg x kejakn kening Avy lebih2..huhuhu..sbb Avy ni keja kekdg jmpa org awam..malula klu kening x rupa kening..huhuhuhu...apapun..U all doakan keselamatan Avy esok k...kita jumpa lg nanti..babai...

p/s:Avy try nk upload gmbr kening...tp PC wat hal...so,nti2la yer..klu rasa nk tnjukla..hihihihi

Wednesday, 30 March 2011

4
Kityy komen
Bizi,Stress & Migrain

Assalamualaikum & salam sejahtera..

Minggu2 bizi & x dpt jenjalan kt umah org....this week Avy sndirian kt opis coz technical staff semua keja luar..so,Avy kena duk diam2 kt opis..huhuh..boring tahap raksasa..klu kt opis sorg ni..Avy mudah rs nk mrh,sedih & penat...sentitip bebenor gamaknya.bukan apa,,,perasaan tu semua timbul sbb bila sorg,mksudnya kita kena cover smua keja...Bygkn opis Avy ni ada 5 org staff..klu 4 org buat keja luar,mksudnya Avy kena cover keja utk 4 org & keja Avy sndiri..keja Avy pn dh menimbun2,nk tmbh keja org..nk angkat phone,nk layan org awam kt kaunter...huaaaaaaaaaaaa.....kekdg tu phone opis berbunyi,org awam dtg & opismate call HP mtk tolg dlm 1 masa..huk2...time2 mcm tu rasa nk xtra tgn & kaki..huuuu..Tp dh namanya keja kan...demi sesuap nasi utk keluarga & kucing2ku..

Xtually bizi tu bagus utk Avy sbb Avy leh kurgkn serangan migrain pd kepala Avy ni..Biasanya klu kurg bizi & xde geng kt opis,Avy stress sbb sunyi & bosan..kita pn tahukan,stress penyumbang utama migrain..Avy kena elakkan migrain sbb bila dh kena tu..masyaAllah...Avy leh x bgun seminggu...pling teruk Avy pitam kt opis thun 2008..huuuuuu...terus kena refer kt pakar,tp 2 tahun kuar msuk pakar,pakar xleh detect..pelik ek????huuuuuuuuuu...ada jg berubat tradisional..tp..mcm xde pe2 jer....

Tahun 2005 & 2008-2009 adalah tahun Avy kena migrain kritikal...Avy nk share dgn U all mcmna keadaan Avy kena migrain ni...yela,mn tahukan kot2 ada sedara mara or family U all ada simptom mcm Avy & ada petua2 yg leh share..lehla Avy join2 sekali petua tu....okey,keadaan Avy bila migrain:
  1. Sakit pada kening,tengah2 kepala or tengkuk..biasanya Avy sakit pd kening..Avy x thu nk ckp mcmana sakitnya..nk ckp pening pn xleh gak..sbb dh sush nk bezakn pening or sakit,huuuu
  2. Avy xleh tgok cahaya..x kirala cahaya apa pun..bila trpandang cahaya lampu,Avy bertmbh sakit..
  3. Avy xleh kt tempat bising2 & crowded..
  4. Avy akn nmpk garisan2 memanjang,menyerong or bersilang2 kt mata Avy ni..ni bukan auta tau..huuuu..garisan2 warna putih tu nmpk bergerak2..tu wat Avy tmbh sakit..:(
  5. Tekak Avy akn rs mual2 & loya2..mula2 Avy cm muntah angin or air siket2..tp klu dh teruk sgt,memg semua kuar dlm perut ni..smpila Avy xleh bgun..
  6. Avy x lalu makan...minum pn xnk..Avy ingat lgi,tahun 2005 kot,ms tu keja pvate lg..Avy sebulan kena migrain ni..berat Avy trun 5kg..huuuuuu.....
  7. Muka Avy ni akn nmpk pucat2 kehijauan..(boleh ke)..hihihi..tp memg ini yg family Avy ckp..
  8. Bila dh kritikal sgt.............Avy pun jatuh pitam..tahun 2008..xleh lupa,pitam kt opis..sndri plak tu..tersedar pn sndiri..jatuh tepi longkang..(rs bos kejam sgt sbb bukn dia x tahu Avy skit tp still tgal Avy sndiri kt opis)..masa tu kaki Avy luka sbb kena heel & kepala terhantuk batu...huuuuuuuuuuuuuu...
Rasanya dh lbihh 6 thun Avy suffer skit kepala ni..memula mmg Avy x amik tahu sgt..mkn ubat thn sakit..tp nk smpi bila kan...paling sedih bila doktor pakar suggestkn Avy jmpa psychiatrist(pakar sakit jiwa)..huuuuu..Bila dh kuar msuk pakar xde jwpn,so Avy amikla inisiatif sndiri..
  1. Paling PENTING...Avy kena jauhkn STRESS!!!!!Sgt2 penting benda ni...Avy x nafikn..suasana keja la pnyumbang stress Avy..knp???biarla Avy yg tahu.....
  2. Avy bykkn ketawa & gelak dlm hdup Avy,sbb tu leh lupakan mslh & tekanan
  3. Avy pki spec...utk elakkn cahaya..atas nasihat doktor.
  4. Makan ubat pencegah...sekali sekala klu rasa migrain tu nk dtg...(sepatutnya Avy kena mkn smpi bila2,tp Avy xnk bergantung pd ubat.)
  5. Bila sakit Avy akn tido dlm blik gelap at least 24 jam...utk redakan kesakitan..
  6. Avy rajinkan urut  badan..at least sebulan sekali..berurut 1 bdn leh longgarkan urat2 badan & kepala..
  7. Terapi paling mujarab di dunia.....SOLAT & BERDOA......smoga penyakit Avy ni leh baik....insyaAllah..
Sebenarnya penyakit ni mengajar kita erti kesabaran pd dugaan..dugaan itu tndanya Allah syg pd hambaNya..Kesakitan Avy ni mengajar  Avy spy sentiasa optimistik pd sebarang tekanan..setiap msalah ada jln penyelesaian..setiap penyakit ada penawar..yg pntg USAHA,DOA & TAWAKAL.
Terima kasih x terhingga pd suami Avy...sgt2 sabar menjaga Avy sepnjg Avy sakit..jg pd family Avy & family mertua....
Dulu Avy rasa ni la dugaan paling besar dlm hdup Avy...........tp rupanya skrg ni Avy berdepan lagi satu dugaan....


AVY BELUM MAMPU MENGANDUNG.................:(

Wednesday, 23 March 2011

4
Kityy komen
Apa ada dlm hangbeg saya..

Hai kengkawan..

Nak share apa ada dlm handbeg Avy ni...ni xde la tag dr sesapa..sesaja nk post..kebetulan terfkir ms nak tukar handbeg masa tu...Avy x suka sgt beg besar2 sbb mkin besar beg,mkin byk benda nk simpan..hihihi...
masa ni dh  nk tukar ke handbeg lain..ikut tema baju..huuu...
Avy xla byk sgt koleksi handbeg ni...adalah sikit2..hasil titik peluh & hadiah dr Space..Avy xla beli yg memahal...yg mampu milik jer..klu ada rezki lebih or rezki terpijak,barula beli yg agk mahal..kekadg Space suka hadiahkan klu dia da rezki lebih..klu mahal pn bukan kerana nk menunjuk or berlagak..tp utk tahan lama..org kata alah membeli,menang memakai...
wallet & buku BUDGET..huhuhu
Dh 2 tahun lbih  Avy pki wallet burger CR ni,hihihi..knp burger?sbb klu time byk duit,tebal mcm burger..hihihi..Opps..sblum tu nk bgtau,Avy x suka simpan bebyk kad bukn2 dlm wallet,yg ada cm IC,kad bank,kad Jusco & kad klinik..kad2 x penting,memg xde,hihihi..tp klu nk tahu,Avy sk simpan slip kuar duit & simpan dlm wallet,hihihi..sbg panduan duit kat mulut Pak Rimau tu ada brpa hengget lagi...BUKU BUDGET tu sgt2 penting...Avy org yg sgt jimat & berhati2 ketika berbelanja..tiap sen yg kuar setiap kali berbelanja akan Avy catat..so far,tanggungjwb Avy tiap bulan x berubh,org kata dh hafal,xyhla tulis budget kan..tp Avy memg akn tulis & pastikn perbelanjaan Avy ikut dlm budget tu..kedekut ke Avy ni?hahaha..xdela...perbelanjaan berhemah tau..:P


Ubat yg biasa ada dlm handbeg Avy ialah ubat demam & ubat migrain..Avy ni ada kritikal migrain..so ubat kena sntiasa ada dlm handbeg..Avy satukn dlm 1 plastik ubat jer..dlm plastik tu gak..ada ubat lain..ubat subur...huhuhuhu...x caya ke?Avy kena mkn hari2..kdg2 miss gak..huhuhu..gula2 mint of course wajib ada,sbb kekdg gi sna sni,pas mkn,pastu nk berbual..kenala ada pernafasan yg baik..huk2...Avy x suka sgt chewing gum,so ganti dgn mint sweet.Okey,selain gula2,jeruk,asam or gula2 yg masam pn wajib ada,sbb Avy ni klu migrain,rs nk muntah..so,benda2 tu leh kurgkn sr loya2..(mcm pegnen kan?)



Avy x thu knp perlu ada 2 minyak wangi & 2 compact powder dlm hbeg Avy..ptutla berat semacam kan?huhuhu...compact powder tu guna 1 jer sbnrnya,yg empat segi tu,tp kekdg,bila pas solat tertinggal kt beg telekung or ats meja solek umah,so ada lg 1 sbg back up kan?hihih..minyak wangi tu,klu rs2 nk bau sporty,pkila yg warna pink tu..tp klu nk bau2 bunga,pki yg biru tu...hihihi..ikut tempat & keadaan..Emm,dlm beg kecik tu...lipstick!!!Avy angkut semua lipstick yg ada,hihi..leh tukar2 warna bibir ikut sesuka hati,huuuu..sbb xnk sepah2 kt hbeg,tu yg msuk dlm beg kecik..yg warna putih tu,pantene liner..pn wajib ada..knp?xkan x faham2..:)


Ni utk keja...pendrive biru tu utk simpan semua maklumat...keja ,bukan keja,peribadi,x peribadi..semua ada dlm ni..huhuhhuu...haa..yg ada tertulis nama Avy yg x brp glamer tu,keh2...dlu keja kt Putrajaya rajin pakai..sbb ada kengkawan..sjak blik JB..jadi perhiasan kt handbeg  jer,huhuhu..x best...klu ada majlis formal jer pki..itu pn klu ingat..hihihi..(padahal wajib pakai)..

Okey..just nk share tu jer..Avy ni simple jer..xdela nk simpan segala khazanah dlm handbeg..yg pnting2 jer,hihihi...x thula klu ada baby nti..kot2 beli handbeg besar...hihihi..Okeyla...dh byk sgt post kali ni..Avy nk gi lunch..babai..:P

0
Kityy komen
Nasi Lemak Ayam Blackpepper

Haiiiiiiiii....

Nak share menu Avy masak Sabtu lepas...sejak pndi masak nasi lemak,menu ni dh jd juadah wajib klu x blik kg...just tukar2 lauk jer...mgu sudah msk lauk aym blackpepper..wehuuuuu....sambal udang lagi tau...yummy...Space puji melangit!!!terima kasih Sayang..............

emmmm.....cedap!cedap!puji masakn sndiri..keh2...


Xtually nk share lauk asam pedas ikan merah utk hr Ahad tu..tp x sempat..dh ngap dlu,hihihi...Alhamdulillah..skill masak semakin baik,wlupun jarang masak...:)

0
Kityy komen
Hobi yg agak menyemak

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Waduhhh...apa yg Avy sbukkan sbnrnya skrg ni...xtually kt opis xla sbuk sgt,tp x sempat nk post pe2 entry..lgipun PC kt opis penuh kevirusan..x snggup nk gadaikan keselamatan HP Avy during nk dload gmbr..hihihihi..
Avy nk share sket hobi Avy ni...hobi ni nmpk mcm menyemakkan..mklumla..wat penuhkan ruang kosong kt umah..tp ntah ek...dr dlu2 Avy mmg suka kumpul2 bendalah ni..ni dh keja,lgila tekun mengumpul..keh2...nk tahu apa?
*
*
*
*
*
*
*
jeng..jeng....hihihi..paperbeg...I like..like...
Dh byk diguna...ni antara koleksi kesygan..:P
Avy mula minat kumpul paperbeg ni sejak bila pn x pastila..tp mmg klu gi shopping mmg Avy sgt2 mgharap kedai bg paperbeg..hihii..kekdg tu siap tnya dgn kedai,'xde paperbeg ker?'..hihihi..klu kt gmbr tu rsnya byk koleksi husband pnya..sbb dia suka shopping kt 1 butik tu..x kirala beli brg kecik ke besar mmg dpt paperbeg..so,Avy la yg menciluk paperbeg tu..hihihi..Avy ni bukan kaki butik sgt..baju bundle pn Avy pki..buktinya..nmpk x paperbeg BIG BUNDLE tu?hihihi..ehh..jgnla  U all jgnla ingat Avy ni just suka simpan paperbeg brg2 berjenama jer... Avy bukn mcm tu..klu x caya...tgok ni...
*
*
*
*
*
paperbeg McD pn simpan..huhuu...
Paperbeg biasa ,plastik comel2 pn Avy simpan,hihihi...klu beg berlogo mcm UTM & Jabatan Pertanian tu..of coursela free sgt2 sbb Avy ni keja gomen,so kursus di sana sini..jdi dptla beg free..xtuallykan Avy kumpul beg2 ni bukan suka2 & sengaja..mesti ada gunanya..klu yg dr butik tu mmg syg siket nk guna..sbb cantik kan,..hihihi..tp klu yg biasa2 ni..Avy leh guna utk bwk telekung ke,baju ke..klu nk gi mn2..klu yg jenis plastik,Avy leh guna utk simpan baju2 kotor klu gi holiday or picnic..& ada jg yg Avy guna utk bwk bekal makan Avy...hihihi..sapa ckp benda2 ni xde gunanya..x kisahla org nk kata menyemak ke apa..tp Avy suka..suka...& suka..org mintak..haipppp...xleh..xleh...keh2...


Sunday, 20 March 2011

3
Kityy komen
Terapi Stressssss

Assalamualaikum....

Pagi tadi pas Subuh Avy x smbg tido mcm sll..mklumla,hjung mgu kan...Avy pagi2 dh sidai kain,pastu kemas stor umah..buang pe yg ptut,sesambil tu msak utk Space yg msih lena..msk simple jer,asam pedas ikan merah,ikan goreng & sayur kngkung..dlm memsk smpat mop dpur..sempat gak vakum master bedroom...pas mndi,Avy vakum blik baju..susun blik baju2 yg dh mmg trsusun cntik,bg bucu bju brtemu bucu..susun bju yg trgantung ikut saiz & pnjg..susun meja make up..pastu smbung sapu dinding,buang sesawang..tolg susun mjlah Keta Space yg dh leh bukak library tu,susun rak novel & buku,susun rak perhiasan,vakum blik ruang tamu & mop..cabut rumput,sapu & bkar..haihhhhhhhh...knp Avy ni??????
Hihihi...Avy stresss sbnarnya...& itula terapi Avy..Avy x perlukn shopping utk terapi minda..ckupla Avy kasi bersih ini rumah..mmg itu habit sejak dlu..Mak & adik beradik dh fhm sgt..Space pn dh x heran..pndek kata hari ni,x dpt jmpa sebjik habuk kt umah Avy...kan bgus klu Avy stresss hehari..umah bersih & kemas....
Tapi.......lelama leh giler klu stress hari2 kan?emmmm...x mo la.....

Friday, 18 March 2011

4
Kityy komen
Geram,Marah,Tension,Sakit Hati,Sedih,Hampa..bla..bla

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Knp yer..di pagi Jumaat yg indah ni,Avy rs geram,marah,tension,sakit hati,hampa,kecewa..sakit kepala,sakit perut...hai....ntahla...knp Avy kurg gembira lately ni?Knp kekdg Avy rs Avy nk menitiskn air mata?Knp kekdg Avy rs Avy mengeluh sekuat2nya?Knp yer..knp?????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Avy xde jawapan.....:(


P/S: Avy perlu byk beristighfar.......& muhasabah diri......

Thursday, 17 March 2011

0
Kityy komen
Alahai Biskut

Assalamualaikum....& selamat sejahtera...

Kepala Avy ni ting tong ting tong la..x tahula knp...lately ni Avy sbukkn dri kt opis..erkkk..sibukkn diri?boleh gitu??mmg sibuk..biar apapun tekanan yg Avy lalui kt sini..Avy cb tempuhi dgn sabar...moga Allah berkati titik peluh Avy ni..insyaAllah....

Avy sbnrnya nk share psl biskut utk budak2 bulu Avy tu..yela..citer pe lg nk share dgn U all kan...Avy blum jd ibu..so memg bykla citer & karenah ank2 bulu Avy ni...huhuhu..Okeyla..psl biskut ni sbnrnya,Avy rs setiap tuan kucing2 di muka bumi ni mstila bg mcm2 jnis biskut tuk kitten diorg kan?ada yg Whiskes,Friskies,Smart Heart & mcm2 lagila jenama..Avy pn x hafal sgt..tp utk hero2 & mama cat Avy,Avy bgi diorg ni Royal Cannin..Xtually kan..dlu Avy bg diorg ni whiskes jer..ala..yg pack purple tu..tp ats rekemen uncle petshop (memgla..dia nk lakukn produk dia,huhuhu)..so skrg Avy dh brtukr pd Royal Cannin ni..

Nila biskut cedappp tu...tuna tu nti Avy citer..(psstt..watermark pn ada,hihihi)

meh tgok dekat2..huhuhu


Sebenarnya biskut ni ada mcm2 jenis..ada yg utk bulu cantik,utk kulit sensitif & klu U all nk thu..utk najis x brp bau pn ada,huhuhu...(tp klu dh nm hasil buangan kan..huaaaa)..xtually so far Avy dh try 2 jenis jer..1 utk najis &  skrg utk healthy hair la..biasala..kucing2 ni nk2 persian,memg da mslh bulu gugur..so Avy plih la yg utk bulu pnya..sbnrnya ada beza yg Avy nmpk klu kita bg biskut ni & biskut biasa..bulu utk kucing yg mkn bskut ni nmpk agk berkilat & sihat..setakat gugur2 sket tu biasala..haa..trlanjur tu Avy nk share sket petuala..klu U all bela kucing,jgnla bgi kucing2 U all tu mknan bergoreng..(ikan goreng,aym goreng,udang goreng..dll).If U all ajr diorg mkn ikan  or aym rebus since baby...prcyala ckp Avy,diorg xkn pndi mkn benda lain selain dr mknan rebus2 tu..Avy x ckp auta tau..sbb kucing2 Avy kt kg pn since baby we all ajr mkn benda rebus..until now diorg x reti nk mkn sisa2 mknan or curi2 mknan..Alhamdulillah..even ipar2 Avy plik ms we all wat BBQ hri tu,all the cats just playing each other..x amik port pn kt tmpt BBQ..plus..bulu diorg pn jarang gugur klu x mkn benda bergoreng or sisa mknan..

Okey,berblik pd biskut ni,benda yg baik memgla agk mahal..tp syukur..smpi skrg rezki Avy suami isteri msih mmpu belikan mereka bskut ni tiap bulan..Harga utk 4kg biskut ni dlm RM100++ la...tp memndgkn we all dh biasa dgn uncle pet shop,biasa we all dpt under RM100.Klu U all nk tahu,husband Avy prnh wat keja biol dia..ms tu dia ada rezki lbih..so dia gi beli biskut ni 10KG!!!huaaaa....rs nk menangis..sbb harga nk cecah RM250.00..maybe sbb tu rezki husband Avy sntiasa murah..huhuhu..bebudak ni,klu nmpk biskut cedapp ni,emmm...gumbira horeyyy2 la...mcm ni....

Gumbira sgt dpt biskut cedapppp..huhuhu

Cita2 nk jdi model Royal Cannin la ni..:P

Hahaha...mcm2 diaorg ni...biasala..budak ni memg hantu plastik..xleh watpe dah..huhuhu..pasal tuna tu sbnrnya main menu diorg la..avy bg diorg mkn 2 kali sehari tuna tu..separuh pgi & separuh mlm..biskut tu utk diorg jadikn kudap2..huaaaa..tuna tu RM3.50 setin..tp klu bli byk,dptla free 2-3 tin dr uncle petshop..mekacih uncle...Tiap kali Avy bg mkn diorg,Avy sll ckp kt diorg,doakn la spy tuan diaorg ni,sihat, pnjg umur & murah rezki..agr diorg dpt trus menikmati semua ni..Avy prcaya,buat baik dibalas baik...Allah bukakn pintu rezki kita seluas2nya selagi kita ni rajin berusaha..Moga kucing2 kt kg tu pn sntiasa doakn rezki family Avy kt kg..amin...insyaAllah....

Wednesday, 16 March 2011

2
Kityy komen
Avy dh dapat watermark...

Assalamualaikum...selamat pagi....

Dh dekat smggu Avy x dpt kemas2 umah Avy ni...pe tah lg nk jenjln umah org..Avy x sihat..demam..pastu period pain la plak..huk2...kbtulan mgu pas Avy blik kg,umh mak Avy...Avy tidoooooooo jer....maybe ubat2 yg doktor bgi tu semua ada kesan mengantuk...memg xleh bukak mata..syukur mak fhm...maaf mak,blik kali ni Avy x dpt tolg mak msk...tau mkn jer..(ahhh..melalut dh ni)

Avy nk citer psl watermark yg Avy mntak dr Nardnaddy tu...Alhamdulillah...dpt gak watermark tu..thanks yer Nard,simple & cute....Avy rs Nard dh ptut caj upah wat watermark in future..keh2..meh kita tgok sket watermark tu..
alololo....mcm Emot plak...:P
ni nmpk mcm gediks2 gitu....hihihi..

Anyway...thanks ye Nard...Avy doakn Nard success di masa akn dtg...terima kasih daun keladi...ada rezki Avy mintak lg...hihihii

Friday, 11 March 2011

4
Kityy komen
Avy Nak Free Watermark From Nardnaddy

Assalamualaikum & selamat pagi..

Syukur msih dpt meneruskn kehidupan di pagi Jumaat penuh berkat ni..Avy sbnrnya x brp sihat hr ni..xtually lately ni la..migrain dtg menjengah sekali sekala..& skrg ni nk demam plak rsnya..ntahla..lately ni full with stress..stross...strusss.....
Avy sbnrnya dgn rs rendah hati nk mintak watermark free from si  Nardnaddy yg sgt murah hati tu....Avy xnk la watermark yg berat2..just simple2..sesimple diri Avy ni..huhuhu..xtually Avy x brp fhm mn nk cekau tang ikon2 tu..tp Avy just try jerla yer..

Gambar yg Avy nk guna:
P/S:Avy xnk gmbr heavy2 gitu..ckupla 2 budak cute ni....

Caption Watermark: Mummycats Lover

URL blog Avy : http//mummycat lover.blogspot.com

Color Font :Merah @ Biru Striking (yg mn suitla yer)

email : miraavy@hotmail.com & mailto:anisayuni24@yahoo.com  (Avy bg 2 sbb tkut hotmail tu problem)

So..blog Nard plak: http//:nardnerd.blogspot.com


Okey...Avy rs mcm dh ckup semua ni cik Nard yg baik hati...klu ada yg kurg informla Avy kt shoutbox tu yer..huhuhu...hopely Nard dpt buatkn yg simple tp comei k..thanks ya Nard..:)


Wednesday, 9 March 2011

2
Kityy komen
20 Fakta....(aduhaiiii)

Assalamualaikum,selamat pagi & salam sejahtera..

Hari ni Avy rs x brp sihatla..tekak sakit & gatal..mcm nk selsema plak..plus Avy dlm sindrom PMS..aduhaiii..serba serbi jd sensitip plak..xpela,tu nti Avy citer kmudian k..ni Avy nk wat keja umah yg kwn Avy bgi ni..si Shielasuri tu a.k.a Zasss...keh2...(jgn mrh beb).Mcm cikgu plak kn dia bg Avy keja2 umah ni..huhuhu...okla..teruskn jer la keja2 arahan mak tiri ni...hihihi..tp aduhaiiii..jenuh nk pikiaq ni..

copy paste :
Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?


Kalau pasal ibubapa ni,memg xdela...baik2 belaka...kita mulakn dgn besfren Avy (Shiela kompem kenal):
  1. Bestfren Avy(Hamsiah) ni ank nk msuk 3..tp peel mereng2 dia tu still ada..msih nk terlonjak2 & terlompat2 klu brbual,huhuhu...
  2. Hamsiah ni teliti gileeeeeeeeeeeeeeeer klu wat keja..klu leh smua mesti nk perfect..agknya klu bancuh susu ank tu,nk bg susu suam2 kuku pun dia pki termometer gaknya..hak2...
  3. Hamsiah brkhwin ats plihan keluarga...dlu ms Avy dpt tahu...Avy rs dia memg gilerrrrrrrrrrrrrr..sbb trima lelaki yg dia x kenal sbg suami,huhuhu..tp Alhamdulillah..skrg dia bhgia..anak nk msuk 3 youu..(wow!!)
  4. Hamsiah prnh merajuk kt Avy sbb Avy rahsiakn hub Avy & Space ms skool dlu..'mngada yer ko Ham..nk merajuk2 kt aku..'
  5. Wlupun dia mcm mereng2 & kepoh2...tp hati dia baik & ank yg patuh pd ibu bapa,wlupn terkorban hti & perasaan..(Aku tabik ko....)
Buat Space..suamiku tercinta....:
  1. Space x pndi marah....10 thun Avy brkwn & dh 4 thun berkhwin..Avy x prnh kena mrah..Avy jer sll mrh dia..huk2...(jht Avy ni)
  2. Space syg gilerrrrrrrrrrrr kt kucg...mak mertua Avy prnh ckp..Space bg sekor ikan bawal goreng kt kucing dia,pdhal ikan tu utk lauk diorg..huaaaaaaaaaaa
  3. Space gilerrrrrrrrrrrrr main keta..jgn nk kelentong psl sparepart & brg2 keta dgn dia..semua celah gigi jer..tgok keta dia skrg pn,gigil kaki Avy nk drive..ngeh2..
  4. Space klu dh suka 1 benda...rega belakg kira...huhuhu..prnh sekali dia wat keja giler..beli suar pendek rega RM399.00..huaaaaaaaaaaaaa...
  5. Space syg giler kt budak2..semua ank2 sedara dia suka menempel kt perut dia yg comel tu..ntah pe yg best ntah..keh2..
Fakta gileerrr tahap babun pasal org gilak *&#@*&*:
  1. Sibuk citer pasal amanah,jujur & ikhlas....tp diri sndiri..hampehhhhh...penipu!!!!
  2. Busuk hati,busuk ketiak & semua busuk...xleh tgok org lebih dr dia..
  3. Hamba duit & pangkat...seolah2 leh bawak mati
  4. Suka gunakan org utk kpntnngan diri sndiri..
  5. Suka bangga diri,konon bgus..tp dia x tahu...semua org x suka dia..hahahaha..
Finally,fakta x brp giler pasl Avy ni..huhu:
  1. Avy ni pemalu (mcm mak)..nak2 dengan lelaki..huaaaaaa...x caya ker?caya la...huhuhu
  2. Avy giler handbeg & kasut...dh 5 thun keja..Avy ada 8 handbeg & kasut..dh lupa brp,huk2..klu leh tiap buln nk beli..tp tkut keta Avy x gerak plak sbb xde minyak,huhuhu
  3. Avy suka ckp sensorang...hahahaha...seriusssss.....kekdg mcm dlm drama plak..huhuhu
  4. Avy ni hantu petaiiii..........apa jer mskan berasaskan petai,Avy leh mkn 2-3 pinggan...keh2..bau x bau..belkg kira k...
  5. Ni fakta xleh blah k...org sll ingat Avy lum kahwin...huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....keh2..boleh gitu?????
Okeyla Shiela weiii..pening kepala Avy nk pkir benda2 giler ni..tp bila pkir2,memg kekdg kita x prnh trpkir benda ni semua..huhuhu...oleh sbb Avy lum rmi kwn,so xleh la nk mengetag benda ni kt sesapa..yg pntg keja umah dh siap k...babai..:P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...